Sluiten

Over Barasso

Het exclusieve vakwerk van BARASSO

Wij zijn BARASSO. We ontwerpen en bouwen riante, hoogwaardige buitenverblijven. Een bijgebouw in het groen, waar u beschut bent tegen de regen, wind en zon. Waar u ultiem kunt ontspannen in de tuin. Het idee achter onze ontwerpen: het buitenverblijf als een volwaardig onderdeel van wonen. De kroon op het werk.

Met de BARASSO buitenverblijven gaan we terug naar het rijke verleden van het buitenverblijf. Een verblijfplaats die beslotenheid biedt, tot gastvrijheid uitnodigt én tegelijk een exclusieve uitstraling heeft. Niet iedereen kan zich de hoge kwaliteit materialen en luxe afwerking van een BARASSO veroorloven. Juist daarom zijn zowel de riante als de compacte modellen duidelijke statements. Een krachtig symbool van buitenleven op niveau.

Een buitenverblijf van BARASSO. Verdiende rust.

Rijke ervaring en vakmanschap

Rijke ervaring en vakmanschap

BARASSO heeft haar oorsprong in de houtbouw. De oprichters van Barasso hebben sinds 2007 bedrijven in de houtbouw en houtimport. Zij ontmoette steeds meer mensen die op zoek waren naar ultieme perfectie en design. Als buitenverblijf, poolhouse, guesthouse of mancave op hoog niveau. Als gezamenlijke specialisten ontwikkelden zij daarom een nieuw concept. Onder de naam BARASSO brengen zij nu Italiaanse allure op de Nederlandse markt.

Dankzij het betrokken team is BARASSO - hoewel jong - buitengewoon ervaren. Gedreven door de gedachte dat de markt vraagt om dit exclusieve concept. Geïnspireerd door ontwerpers en opdrachtgevers. En gericht op duurzame materialen in unieke combinaties.

Want al heeft BARASSO haar wortels in de houtbouw, de modellen laten een boeiend palet aan materialen zien. Op maat gemaakt. Puur vakwerk . Echt BARASSO.
Ontwerp door Henkjan van Beek

Ontwerp door Henkjan van Beek

“Elke BARASSO heeft een sterke, geometrische hoofdvorm als basis. Binnen de denkbeeldige contouren ontstaat echter spanning. Het ene gedeelte van de hoofdvorm – bijvoorbeeld een rechthoek – is van glas, het ander van hout of beton. Er zijn delen helemaal open, en delen die onderbroken worden door andere vormen.

Zo brengt bij de Matteotti de verticale lijn van de haard spanning in het design, terwijl de rust van de hoofdvorm intact blijft. Bij de Oltrona is het de suggestie van ‘ruimte tussen twee schijven’ die fascineert. De sterke persoonlijkheden die hierdoor ontstaan, worden niet steriel of afstandelijk.

De materialisering met onder meer hout, staal en beton zorgt voor een natuurlijke stoerheid en warmte. Daardoor is elke BARASSO tegelijk een sculptuur én een plek waar je wilt zijn. Iets artistieks én iets persoonlijks. Dat karakter breng ik bewust in ieder ontwerp.”
Het buitenverblijf van uw dromen

Wij maken het waar

Een tuinverblijf is een ruimte om tot rust te komen. Dit bereiken we met het pure en exclusieve design, niet alleen buiten maar ook binnen. Samen met verschillende partners bieden we u alle mogelijkheden om uw buitenverblijf smaakvol in te richten. Met heerlijke design loungemeubelen, een sfeervolle haard en een goed geoutilleerde keuken. Maar ook voor de afwerking hebben wij de mooiste luxueuze materialen, zoals sfeervolle vloeren, lederen wandbekleding en bijzondere wandafwerking in exclusieve stijlen. Denk aan warme roestkleuren of een robuuste betonlook.

U ziet het: een BARASSO buitenverblijf is een complete stijlvolle beleving die wij volledig volgens uw persoonlijke wensen realiseren.  In onze showroom laten we u graag voorbeelden zien van de mogelijkheden en materialen die uw buitenverblijf tot een prachtige ruimte met allure maken.

Wat zijn uw wensen? We ontvangen u graag in onze sfeervolle showroom om ze te bespreken en samen met onze ontwerper in een smaakvol ontwerp te gieten. We zien u graag!

Maak een afspraak

Vanaf de eerste afspraak hadden wij het gevoel dat BARASSO onze ideeën goed begreep en samen zijn wij tot een geweldig ontwerp gekomen. We hadden 1 contactpersoon, dat was erg makkelijk en fijn.

Familie Hellings - Zwaanshoek
Vraag de brochure aan

In onze brochure kunt u alle informatie over onze modellen en maatwerk mogelijkheden vinden en kunt u inspiratie opdoen uit eerdere projecten.