Sluiten

Vergunningsvrij uw luxe buitenverblijf bouwen

Uw luxe buitenverblijf vergunningsvrij bouwen

Gaat u bouwen of verbouwen? Dan heeft u in veel gevallen een omgevingsvergunning (ook wel bekend als bouwvergunning) nodig. En deze is complexer dan u zou vermoeden. Uw bouwwerk moet namelijk voldoen aan wetten en regels op het gebied van (onder andere) brandveiligheid, milieu en natuur. Voor uw vergunning wordt aangevraagd moeten uw plannen uitgebreid worden getoetst aan het bestemmingsplan, de welstandseisen en de gemeentelijke bouwverordening. Daarnaast zijn er regels op het gebied van burenrecht. Allemaal zaken waar u waarschijnlijk niet dagelijks mee te maken heeft en dus best wel ingewikkeld kunnen klinken.

Wanneer kunt u vergunningsvrij bouwen?

Het vergunningsvrij bouwen van een buitenverblijf op het ‘achtererf’, dus het gedeelte achter uw huis, mag bijna altijd. Er zijn een aantal regels waar u wel alvast over na kunt denken. Zo kunt u vast inschatten of u inderdaad wel of geen vergunning nodig heeft voor het bouwen van een buitenverblijf. Voor bouwen zonder vergunning zijn er een aantal regels die te maken hebben met de afstand tussen uw huis en het bouwwerk. Binnen vier meter vanaf het huis mag u bijvoorbeeld niet hoger dan 30 centimeter boven de eerste verdieping van uw huis bouwen.

Daarnaast geldt dat een bouwwerk binnen vier meter dezelfde gebruiksfunctie mag hebben als het hoofdgebouw. Een andere belangrijke regel is dat er maar een bepaald percentage van de volledige oppervlakte van uw grond mag worden bebouwd. Overigens kunnen wij u aanraden om eventuele buren in te lichten over uw bouwplannen. Vaak voorkomt dat eventuele problemen. Zoals u leest zijn er genoeg punten om rekening mee te houden, wat het vaak erg ingewikkeld maakt.

Hoe doet u een vergunningsvrij bouwen check?

Barasso wilt u een totale dienstverlening bieden, daarom kunnen wij ook voor u uitzoeken of een vergunning nodig heeft voor uw luxe buitenverblijf. Wilt u liever zelf nagaan of er een vergunning nodig is? Dan is de kortste weg om een vergunningcheck te doen bij uw gemeente. Die bepaalt dan op basis van uw informatie of er een vergunning nodig is of niet.

Samen met Barasso uw eigen perfecte buitenverblijf creëren

Wat zijn uw wensen en ideeën? Kom het ons vertellen! In onze sfeervolle showroom in Barneveld nemen we graag de tijd voor u. Laat u gegevens achter via het contactformulier en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak. Wij helpen u graag! Bij barasso willen we u volledig ontzorgen, zodat u vooral bezig kunt zijn met dromen over uw eigen luxe buitenverblijf.

Neem dan contact met ons op!

Vragen over vergunningsvrij bouwen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.