Sluiten

Uw luxe buitenverblijf vergunningsvrij bouwen

Ook dit is Barasso

Vergunningsvrij bouwen? Barasso helpt je!

Bij Barasso willen we u volledig ontzorgen, zodat u vooral bezig kunt zijn met dromen over uw eigen luxe buitenverblijf. En dat doen we ook graag op het gebied van vergunningsvrij bouwen. Geen leuk onderwerp, maar helaas wel noodzakelijk om even in de verdiepen. Want vergunningsvrij bouwen mag in veel gevallen, maar om vervelende situaties achteraf te voorkomen, is een check wel handig. We begrijpen dat u wellicht zelf geen zin in heeft in het uitzoeken van al deze informatie en bieden graag aan om het vergunningstraject voor u te regelen.

Wanneer vergunningsvrij bouwen?

Het vergunningsvrij bouwen van een buitenverblijf op het zogenaamde ‘achtererf’, dus het gedeelte achter uw huis, mag bijna altijd. Er zijn een aantal regels waar u wel alvast over na kunt denken, om in te schatten of u inderdaad wel of geen omgevingsvergunning nodig heeft voor het bouwen van een buitenverblijf. Overigens kunnen wij u allereerst aanraden om eventuele buren in te lichten over uw bouwplannen. Voor bouwen zonder omgevingsvergunning zijn er een aantal regels die te maken hebben met de afstand tussen uw huis en het bouwwerk. Binnen vier meter vanaf het huis mag u bijvoorbeeld niet hoger bouwen dan 30 centimeter boven de eerste verdieping van uw huis.

Daarnaast geldt dat een bouwwerk binnen vier meter dezelfde gebruiksfunctie mag hebben als het hoofdgebouw. Een andere belangrijke regel is dat er maar een bepaald percentage van de volledige oppervlakte van uw grond mag worden bebouwd.

Hoe doe ik een vergunningsvrij bouwen check?

Als klant wil Barasso u een totale dienstverlening bieden, daarom kunnen wij ook voor u uitzoeken of uw luxe buitenverblijf vergunningsvrij gebouwd kan worden. Wilt u liever zelf nagaan of er een omgevingsvergunning nodig is? Dan is de kortste weg om een vergunningscheck te doen bij uw gemeente. Die bepaalt dan op basis van uw informatie of er een vergunning nodig is of niet.Het buitenverblijf van uw dromen waarmakenSamen met u creëert Barasso uw eigen perfecte buitenverblijf. Wat zijn uw ideeën en wensen? Kom het ons vertellen! In onze sfeervolle showroom in Barneveld nemen we graag de tijd voor u. Laat uw gegevens achter via het contactformulier en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.